Oktober bød på endnu flere skønne boglige begivenheder, nemlig litteraturfestivalen Vild med ORD i Aarhus og så selvfølgelig Dewey’s read-a-thon, som jeg deltog i for anden gang.
Jeg læste 12 bøger i oktober, og de 4 og en halv af dem, blev læst til read-a-thon. Kun én af månedens bøger, var i ikke-fysisk form, men en e-bog.
1.
Månedens første bog var et glædeligt besøg i Stephanie Perkins fantastiske univers sammen med Isla og Josh. Isla og jagten på lykke var den af Perkins bøger, der rørte mig mest og som jeg bedst kunne identificere mig med. Det var hjertevarmt at være tilbage i Paris med Perkins som guide. Åh, hvor jeg håber, Perkins skriver på noget nyt YA.
2.
Månedens anden bog foregik også i Paris, blot med Jojo Moyes ved rorpinden. Den lille bog Honeymoon i Paris er Moyes smagsprøve til romanen, Hende du forlod, som jeg læste tidligere på året. Det var nok mest bogens nuttede format der charmerede mig, indholdet var ok, men ikke storslået.
3.
Lad ulvene komme af Carol Rifka Brunt var månedens tredje bog. En rørende og fin fortælling om en ung piges sorg over tabet af yndlingsonklen til AIDS i 1980’ernes New York. Virkelig fin.
4.
Mere Jojo Moyes, nemlig i form af en efterfølger til Mig før dig. Efter dig er et hyggeligt gensyn med Lou, men jeg synes ikke, den er på højde med 1’eren – og så har jeg det svært med slutningen. Uanset hvad, så er bogen jo et must-read hvis man kunne li’ Mig før dig.
Der kommer i øvrigt snart et lille Jojo Moyes indlæg, for i forbindelse med udgivelse af Efter dig, som jeg modtog som anmeldereksemplar fra forlaget, så fik jeg også muligheden for at stille et lille bitte spørgsmål til forfatterinden. More to come…
5.
vi var løgnere af e. lockhart var min første bog til Read-a-thon. En ganske udemærket YA-bog, men i min optik, kunne den ikke leve op til den massive hype.
6.
Anden bog til Read-a-thon var en fint valg til netop sådan en begivenhed. En letlæst børnebog i form af Peter Pan genfortalt af Bjarne Reuter. Jeg har aldrig læst den originale Peter Pan, men det har jeg lyst til – og jeg håber, den er mørkere end denne børnevenlige genfortælling.
7.
Trejde bog til Read-a-thon var egentlig noget af en barsk fætter at slutte aftenen af med. Perlen af John Steinbeck er vitterligt en lille perle, men nøgtern, barsk, ja faktisk grusom. På få sider lykkedes det Steinbeck at fremkalde en dirrende spændt nervøsitet, så man ikke er i tvivl om, at noget skæbnesvangert og uundgåeligt venter lige om hjørnet.
8.
Fjerde bog til Read-a-thon, og god til lige at sparke dag to i gang med, var en digtsamling fra en aarhusiansk debutant. Dagene løber halt af Martin Nørgaard. Jeg har det altid lidt ambivalent med digte, og ville gerne være bedre til at læse og forstå dem.
9.
Inden Read-a-thon sluttede nåede jeg at læse halvdelen af endnu en debut, nemlig Sanne Munk Jensens debutroman Nærmest hinanden. En udemærket YA-bog, men man kan godt fornemme, hvor meget Munk Jensen, på trods af en god bog, har udviklet sig siden sin debut.
10.
Den tiende bog i oktober læste jeg i forbindelse med en readalong #GraveyardReads. Der er ikke noget så hyggeligt, som at læse i fællesskab – måske jeg snart skal arrangere en readalong igen? Det var så fornøjeligt sidst (se også mere her). Måske til januar, det er sådan lidt en kedelig måned, som man sagtens kunne gøre hyggeligere med fælleslæsning. Nå, men den tiende bog er naturligvis Nobody af Neil Gaiman (The Graveyard Book på engelsk). Nobody var mit første møde med Neil Gaiman, og med alle de rosende ord, jeg har læst om ham, så må jeg ærligt indrømme, at jeg blev en smule skuffet. Ikke skuffet nok til at opgive Gaiman, jeg skal bestemt læse noget mere af ham, og så forventer jeg også at blive mere imponeret!
11.
Maren Uthaugs Den lyse side købte jeg til Vild med ORD og læste på vej hjem fra selvsamme arrangement. Ekstra sjov, men Marens live-tegning i baghovedet. Jeg er pt. ved at genlæse den som interaktiv e-bog, og det klær den utroligt godt so far, må jeg sige.
12.
Oktober måneds sidste bog, og eneste e-bog, er en rigtig klassiker, og endnu et første møde med en stor forfatter. The Old Man and the Sea af Ernest Hemingway. Enkel, smukt sprog, og masser af muligheder for fortolkning. Lækkert.
En rigtig god læsemåned, og det skyldes naturligvis til dels Read-a-thon, hvor jeg læste 4,5 bog. Jeg kunne virkelig godt li’ Isla, Perkins er en sand mester til at skabe varme, ægte personer og stemninger. Det må være månedens bedste læseoplevelse.
Har I læst nogen af ovenstående bøger? Har I lyst til at læse en bog sammen med mig til januar? Jeg vil tjekke min reol ud for mulige kandidater, og modtager også gerne forslag fra jer.
Skriv et svar